57 φορείς χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα "Δημιουργώ" του ΥΜΑΘ

57 φορείς και σύλλογοι που χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος “Δημιουργώ” του Υπουργείου Εσωτερικών, Μακεδονίας – Θράκης  παρουσιάστηκαν χθες σε εκδήλωση στην αίθουσα”Μανόλης Αναγνωστάκης” του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση και προβολή Δράσεων για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Προώθηση της Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Μακεδονία και στη Θράκη και είναι προϋπολογισμού 187.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου.
Οι 12 από τους 57 συλλόγους  που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα “Δημιουργώ”  παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για συλλόγους που προωθούν την πολιτιστική δημιουργία, τη δικτύωση με συλλόγους από τα Βαλκάνια και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας. Οι φορείς θα χρηματοδοτηθούν για δράσεις  που θα υλοποιηθούν από το μήνα που διανύουμε και μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Στο πρόγραμμα “Δημιουργώ” συμμετέχει και μια ομάδα νέων επιστημόνων από την περιοχή της Μακεδονίας, που με τις δράσεις τους στόχο έχουν να συμβάλουν στην ανάδειξη της περιοχής τους.

Η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), χαρακτήρισε "επιτυχημένη την ολοκλήρωση του προγράμματος “ Δημιουργώ”, “ γιατί πάνω από 80 φορείς και σύλλογοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υπουργείου για τη χρηματοδότηση των δράσεών τους, αποδεικνύοντας και στην πράξη την ανάγκη στήριξης των τοπικών κοινωνιών”.
Από το σύνολο των φορέων, πρόσθεσε, "επιλέχθηκαν προς χρηματοδότηση 57 φορείς και σύλλογοι από διαφορετικές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, που η τεχνική υπηρεσία του υπουργείου αξιολόγησε και τοποθέτησε ιεραρχικά με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια, σύμφωνα και με τα απαραίτητα δικαιολογητικά της προκήρυξης του έργου".
Η κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε ότι όλες οι δράσεις που προτάθηκαν και επιλέχθηκαν, τόσο στο επίπεδο της προστασίας του περιβάλλοντος, όσο και στην προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας, κρίθηκαν αξιόλογες αλλά και ιδιαίτερα ανταποδοτικές στις τοπικές κοινωνίες, συνδυάζοντας πολλαπλά μελλοντικά οφέλη και αποδίδοντας έναν ενεργητικό ρόλο στους κατοίκους των περιοχών, μικρών και μεγάλων.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από καλλιτεχνικές παρεμβάσεις του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ και του 6ου Διαπολιτισμικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού.