Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης στην Καθαριότητα

Τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ζήτησαν οι εργαζόμενοι του κεντρικού δήμου, οι οποίοι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Χθες εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην ειδική συνεδρίαση και κατέθεσαν ψήφισμα υπεράσπισης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ, το οποίο όμως καταψηφίστηκε. Σε παρέμβασή του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων έκανε λόγο για εκχώρηση των υπηρεσιών σε εργολαβικά συμφέροντα.
«Η διοίκησή μας λέει ναι στο δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών και όχι στις οριζόντιες απολύσεις. Το πολυνομοσχέδιο είναι θέμα κυβερνητικό και το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει καμία εμπλοκή», τόνισε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.
«Οφείλουμε να προστατεύουμε και υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον και τις υπηρεσίες», τόνισε από την πλευρά η Κατερίνα Νοτοπούλου, από την παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», χαρακτηρίζοντας «κόλαφο» το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Η κ. Νοτοπούλου, σχολιάζοντας τη στάση της διοίκησης, μίλησε για οπισθοχώρηση από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
«Βγάλαμε ψήφισμα για τη Συρία, δεν θα στηρίξουμε το ψήφισμα των εργαζομένων;», σημείωσε από την πλευρά του ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνοντας πως «το νομοσχέδιο περιέχει και άλλα όργια».     
Σημειώνεται πως σήμερα και αύριο απεργούν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Ηλεκτρολογικού και Πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας, ζητώντας την απόσυρση του Αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου. Την Πέμπτη θα απεργήσουν όλοι οι εργαζόμενοι όλων των δήμων.