Αύριο τελικά η απόφαση του Πρωτοδικείου για τους τρεις συνδυασμούς

Για την αυριανή μέρα μετατέθηκε τελικά η δημοσίευση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για το εάν θα συμμετάσχουν ή όχι στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου οι τρεις συνδυασμοί υποψηφίων για τον κεντρικό δήμο, που δεν ανακηρύχθηκαν για τυπικούς λόγους.  Η απόφαση αναμένονταν σήμερα ωστόσο από  τις υπηρεσίες του Πρωτοδικείου έγινε γνωστό ότι η απόφαση θα δημοσιευτεί τελικά αύριο.

Οι τρεις συνδυασμοί υποψηφίων είναι οι «Γίνεται Μπορούμε» με επικεφαλής τον Σάββα Χαλιαμπάλια, «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και «Ενωμένοι Μακεδόνες για τον δήμο Θεσσαλονίκης» με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαμπάση.
Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτοδικείο δεν τους ανακήρυξε το περασμένο Σάββατο, επειδή στις δηλώσεις που κατέθεσαν δεν αναφέρονταν ρητά τα ονόματα των υποψηφίων για τη δημοτική ενότητα Τριανδρίας.
Κατά της μη ανακήρυξής τους οι συγκεκριμένοι συνδυασμοί κατέθεσαν ενστάσεις, οι οποίες συζητήθηκαν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.
 Οι νομικοί τους εκπρόσωποι έκαναν λόγο για τυπική παράλειψη και την απέδωσαν σε παραδρομή, ενώ τόνισαν ότι σε περίπτωση αποκλεισμού τους, ένα τμήμα του εκλογικού σώματος των Θεσσαλονικέων θα στερηθεί της δυνατότητας έκφρασης.