Δίκτυο συνεργασίας πανεπιστημίων Ανατολικής Μεσογείου με πρωτοβουλία ΑΠΘ

Με πρωτοβουλία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη συγκρότηση ενός ακαδημαϊκού δικτύου συνεργασίας πανεπιστημίων της Ανατολικής Μεσογείου και της Παρευξείνιας Ζώνης, και έπειτα από εντατικές διεργασίες αρκετών μηνών, το Δίκτυο «Black Sea and Eastern Mediterranean Academic Network (BSEMAN)» θα πραγματοποιήσει το ιδρυτικό του Συνέδριο, αύριο Σάββατο 26 Μαΐου 2018.
Το ΑΠΘ θα φιλοξενήσει τις εργασίες του Συνεδρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων θα καθοριστούν τα όργανα και το πρώτο πρόγραμμα δράσης του Δικτύου, ενώ τα μέλη του θα υπογράψουν το Μνημόνιο Συγκρότησής του.
Στο υπό ίδρυση Δίκτυο θα συμμετέχουν Πρυτάνεις, Πρόεδροι και εκπρόσωποι περισσότερων από 50 Πανεπιστήμια από όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Παρευξείνιας Ζώνης.
Με τη λήξη των πρωινών εργασιών του Δικτύου, το Σάββατο 26 Μαΐου 2018 και ώρα 12.00, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου», στο κτίριο της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υπογραφή του Μνημονίου Συγκρότησης του Δικτύου, παρουσία των ΜΜΕ, ενώ θα ακολουθήσουν σχετικές δηλώσεις.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και ώρες 15:00-18:00, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου», στο κτίριο της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τις προοπτικές του Δικτύου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εκπρόσωποι των Ιδρυμάτων θα απευθύνουν σύντομες εισηγήσεις σχετικά με τις απόψεις των Πανεπιστημίων τους και το όραμά τους για το Δίκτυο BSEMAN. Η συζήτηση είναι ανοικτή στο κοινό.