Δύο συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις θα γίνουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου από συνταξιούχους της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του δεκαήμερου αγωνιστικών κινητοποιήσεων που συνεχίζονται σε όλη τη χώρα από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, ενώ υπάρχει η πιθανότητα η συγκέντρωση να εξελιχθεί σε πορεία.
Τα αιτήματά τους συνοψίζονται στο εξής: «Δεν πληρώναμε μια ζωή για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις, να έχουμε δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, δωρεάν Υγεία, να ζούμε με αξιοπρέπεια.
Η δεύτερη συγκέντρωση αφορά το ΚΕΘΕΑ και την κραυγή διαμαρτυρίας του αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 30ης Σεπτεμβρίου, που προβλέπει την εφαρμογή έμμισθου διοικητικού συμβουλίου από το Υπουργείο Υγείας. Η διαμαρτυρία θα λάβει χώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους, έξω από το Ολύμπιον, στις 12.00 το μεσημέρι.
Οι άνθρωποι του ΚΕΘΕΑ, ζητούν απόσυρση της Πράξης και διαβούλευση, προκειμένου να μην χαθούν κεκτημένα ως προς το θεραπευτικό μοντέλο του οργανισμού