Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και φέτος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Η καρδιά του 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα χτυπά ξανά φέτος και στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Μετά την επιτυχία των δυο προηγούμενων διοργανώσεων, τόσο του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου όσο και του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, οι φίλοι της Έβδομης Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μοναδικές ταινίες της ελληνικής και διεθνούς παραγωγής και να ζήσουν το κλίμα της μεγάλης γιορτής που συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια ζωής και προσφοράς στον Πολιτισμό.
Οι προβολές των ταινιών του Φεστιβάλ, που ξεκινά 31 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται τις 10 Νοεμβρίου, θα γίνονται καθημερινά στο πλήρως ανακαινισμένο και εξοπλισμένο Δημοτικό Κινηματογράφο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων), το οποίο στις δυο προηγούμενες διοργανώσεις απέσπασε τα θετικότερα σχόλια των ειδικών και του κοινού. 
Πρόκειται για ταινίες από όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και έχουν ως απώτερο στόχο την ένταξη της τέχνης του κινηματογράφου στη μαθησιακή διαδικασία και την ανάπτυξη μιας αμφίδρομης ανοιχτής και σταθερής σχέσης των μαθητών με το χώρο του κινηματογράφου. 
Επίσης, από φέτος η έκδοση εισιτηρίων για τις προβολές στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών εντάσσεται στο γενικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οπότε θα είναι διαθέσιμα για προπώληση, τόσο online όσο και σε όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Φεστιβάλ, ενώ ο θεατής θα μπορεί στα εκδοτήρια των Συκεών να αποκτά εισιτήρια και για τις προβολές στις υπόλοιπες αίθουσες του Φεστιβάλ».