Γ. Μπουτάρης: "Πυλώνες ανάπτυξης η γεωγραφική θέση και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης"

Την ανάγκη δημιουργίας και εφαρμογής στρατηγικού σχεδίου για τα παραλιακό μέτωπο και την ταυτόχρονη αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα της εκδήλωσης της εφημερίδας “Μακεδονία”, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Θεσσαλονίκη δεν έχει ούτε βαρκάκι στην παραλία της».
Όπως επισήμανε κατά την ομιλία του, «η γεωγραφική θέση και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είναι πυλώνες αναπτυξιακοί που μπορούν να προσδιορίσουν το ευρωπαϊκό και διεθνές αποτύπωμά της, για να εισέλθει σε αναπτυξιακή πορεία. Η Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται μεγάλα έργα, αλλά αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της» υπογράμμισε.
Μεταξύ άλλων, λέγοντας ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι συμπρωτεύουσα, τόνισε ότι η «δυναμική της πόλης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δυναμική άλλων πόλεων που βρίσκονται στον εθνικό και ευρύτερο περίγυρό της και λειτουργούν ανταγωνιστικά».
Αναφερόμενος στα «κέρδη» της προηγούμενης διοίκησης, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη κατάφερε μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας να γίνει μέλος του δικτύου 100 ανθεκτικών πόλεων και να κερδίσει την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας, το 2014.
«Οι πόλεις και τα αστικά κέντρα είναι το μέλλον. Οι πόλεις δεν είναι φτιαγμένες από τσιμέντο, αλλά από τους ίδιους τους ανθρώπους, τους πολίτες τους», επισήμανε και τόνισε ότι «όραμα για τη Θεσσαλονίκη είναι η δημιουργία μιας πόλης εξωστρεφούς, δημιουργικής και φιλικής, που μεριμνά για την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών της, ενδυναμώνει την τοπική οικονομία και προστατεύει τους φυσικούς της πόρους».