"Γράφουμε ιστορία", παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 8o Thessaloniki Pride

Με σύνθημα “Γράφουμε Ιστορία” ξεκινούν οι εκδηλώσεις  εορτασμού του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος. Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα του 8ου Thessaloniki Pride.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι θα εξακολουθεί να συμμετέχει στις εκδηλώσεις των επόμενων χρόνων ως απλός πολίτης και  χαρακτήρισε ηλιθιότητα το Straight Pride, που θα πραγματοποιηθεί από τους Ενωμένους Μακεδόνες στις 22 Ιουνίου, την ίδια μέρα με την παρέλαση του Thessaloniki Pride.
«Δεν πρόκειται να πάψουν να υπάρχουν, ούτε στη δικιά μας τη γενιά, ούτε στις επόμενες γενιές, τα Straight Pride, αυτή η περίφημη ηλιθιότητα. Τι θα πει Straight Pride, δηλαδή, υποστηρίζουν τη φυσιολογικότητα; Γιατί αυτό λένε. Φυσιολογικό είναι αυτό που βγαίνει από μέσα σου, δεν είναι πως επειδή εγώ είμαι μάτσο αγοράκι, εγώ είμαι ο φυσιολογικός. Και γιατί είσαι εσύ και δεν είμαι εγώ; Αυτό το ερώτημα δεν θα ξεπεραστεί εύκολα. Πάντοτε θα υπάρχουν αντιδράσεις», τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το 8ο Thessaloniki Pride, που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου.
Όπως είπε ο κ. Μπουτάρης, «όσο περνάει ο καιρός έχουμε πιο πολύ αποδοχή της ιδιαιτερότητας αυτής και από την άλλη μεριά θα έχουμε μεγαλύτερη αντίδραση από διάφορες ομάδες». «Φέτος εκδηλώθηκε μια τέτοια αντίδραση και ανακοινώθηκε ότι θα γίνει μια εκδήλωση από διάφορους Ελληνάρες. Θα είναι Ελληνάρες αυτοί, θα είναι αγοράκια αγριεμένα, δεν ξέρω», υπογράμμισε.
Η φετινή διοργάνωση αποκτά ιστορική διάσταση” ανέφερε ο Θάνος Βλαχογιάννης, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Thessaloniki Pride, στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος. Τόνισε ωστόσο ότι «η πρωτοβουλία του Straight Pride δείχνει ότι μια μερίδα συμπολιτών μας έχει παρωπίδες, δεν έρχονται εδώ να ακούσουν τι είναι το Pride». Χαρακτήρισε  αναφαίρετο το δικαίωμα του συνέρχεσθε, ακόμα και όταν αυτό είναι ποτισμένο με μίσος και φόβο. «Αναγνωρίζω το δικαίωμα να με μισούν, να με φοβούνται, όμως εγώ φοβάμαι ακόμα περισσότερο το φόβο τους και το μίσος τους», σημείωσε ο κ. Βλαχογιάννης. Κάλεσε μάλιστα να ενημερωθούν λίγο καλύτερο για το κίνημα του Pride, σημειώνοντας πως δεν απειλεί την οικογένεια αλλά την ενδυναμώνει.
Στο μπαλκόνι του δημαρχείου Θεσσαλονίκης θα κυματίζει  η σημαία του “ουράνιου τόξου”  καθ’  όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ  Υπερηφάνειας 2019. Το 8ο Thessaloniki PRIDE περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων διάρκειας πέντε ημερών που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο με την Πορεία Υπερηφάνειας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών περίπου 15 000 άτομα αναμένεται να συμμετέχουν στις φετινές  εκδηλώσεις, ενώ το EuroPride 2020  θα είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της πόλης.