Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από την Ορχήστρα του ΑΠΘ

Την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της θα δώσει η Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, στις 21:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Στο πρώτο μέρος του προγράμματος θα παρουσιαστούν τα έργα «Rain» του Δημήτρη Θαβώρη, «Κοντσέρτο σε Ρε μείζονα για πιάνο και ορχήστρα (α΄ μέρος)» του Joseph Haydn και η «Σουίτα από τον ‘‘Εγωιστή Γίγαντα’’» του J. Williams, με σολίστ τον Σωτήρη Παπαδόπουλο. Το δεύτερο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες. Την Ορχήστρα του ΑΠΘ διευθύνει ο Δημήτρης Δημόπουλος.
Η Ορχήστρα του ΑΠΘ
Η Ορχήστρα του ΑΠΘ δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 1999 και παρουσιάζει έργα συμφωνικής μουσικής στις τελετές της 26ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου καθώς και στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία, τις οποίες οργανώνει κάθε χρόνο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Συνεργάστηκε με τις Χορωδίες του Πανεπιστημίου, τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Κρήτης «Φραγκίσκος Λεονταρίτης», τη Μικτή Χορωδία Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, τη Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία «ΤΕΧΝΗ» και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.
Έχει εμφανιστεί στα Ιωάννινα, στην Κρήτη και σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Επιπλέον,  συμμετείχε  στα «Δημήτρια», στο Φεστιβάλ της Σύμης και στα καταξιωμένα διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού «young-euro-classics» (Βερολίνο) και «International Festival of Youth Orchestras Murcia Spain» με πολυάριθμες συναυλίες.
H Ορχήστρα έχει ηχογραφήσει ζωντανά 3 CDs. Το πρώτο περιλαμβάνει έργα των Νίκου Σκαλκώτα, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Wolfgang Amadeus Mozart και Joseph Haydn, το δεύτερο, το «Πνευματικό Εμβατήριο» του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος διηύθυνε και την Ορχήστρα, και το τρίτο, το «Requiem» του Wolfgang Amadeus  Mozart.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.