Κουπόνια τεχνολογίας για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Κουπόνια τεχνολογίας για την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία διατίθενται μέσω  ΕΣΠΑ. Η πρόσκληση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 5 Ιουλίου και θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης, προκειμένου οι ωφελούμενες επιχειρήσεις να ολοκληρώσουν τα επενδυτικά τους σχέδια εντός του 2019.
Κατά την 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι πέρα από τα κουπόνια καινοτομίας, εντός του έτους θα προκηρυχθεί η δράση που αφορά στην ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων από επιχειρήσεις πληροφορικής καθώς και μια μεγάλη δράση για την ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων με 100% επιδότηση.
Σε ότι αφορά την πρόοδο του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι έχουν εξειδικευθεί δράσεις ύψους 1,086 δισ. ευρώ, έχουν εκδοθεί 166 προσκλήσεις και εντάχθηκαν 656 έργα συνολικού προϋπολογισμού 893,4 εκατ. Ευρώ

Στη συνεδρίαση παρέστησαν εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών, οι οποίοι παρακολούθησαν τις τελευταίες ημέρες τους τομείς εφαρμογής του σχεδίου της Περιφέρειας, η οποία έχει λάβει τον τίτλο της επιχειρηματικής περιφέρειας της Ευρώπης για το 2018.

Μετά τις συναντήσεις, οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών θα παράσχουν συμβουλές προς την Περιφέρεια για τη διαμόρφωση της στρατηγικής της σε θέματα επιχειρηματικότητας.