Με τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συναντήθηκε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Συνάντηση εργασίας με τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελο Μπίνη είχε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αθήνα. Όπως αποφασίστηκε, ο δήμος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας πρόκειται να προχωρήσει στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ενίσχυση των μηχανισμών ακεραιότητας και διαφάνειας όλων των λειτουργιών του δήμου με δράσεις όπως η δημιουργία μονάδας εσωτερικού ελέγχου και η ενίσχυση της εποπτείας των νομικών προσώπων.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό έπειτα από τη συνάντηση, ο δήμος Ωραιοκάστρου θα συνάψει συνεργασία τόσο με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας όσο και με εξειδικευμένους ιδιώτες ελεγκτές, ώστε να διερευνηθούν και να καταγραφούν τυχόν υποθέσεις κακοδιοίκησης, χαμηλής παραγωγικότητας ή αδιαφανών διαδικασιών. Σκοπός των ενεργειών αυτών είναι ο δήμος να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις για την εξυγίανση των οικονομικών του, με βασικό στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.
Ειδικά σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου οι έλεγχοι θα καλύψουν τα πεδία της διοικητικής λειτουργίας, των προμηθειών και του ανθρώπινου δυναμικού.
Στη συνάντησή του με τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη συνόδευσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρης Καρασαββίδης.