Μέσα στον Ιούλιο ξεκινούν οι εργασίες για την πεζοδρόμηση του υπολοίπου της Αγ. Σοφίας

Εντός Ιουλίου υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, τα προσεχή 24ωρα, αναμένεται η τελική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και άμεσα θα προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία. 
Όπως εκτίμησε ο κ. Παππάς, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο και σε συνδυασμό με τις αναπλάσεις στην Πλατεία Ελευθερίας και Πλατεία Φαναριωτών, το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάζει τελείως διαφορετική εικόνα μέσα στον επόμενο χρόνο.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αυτό το διάστημα πραγματοποιείται μία πλήρης καταγραφή των τεχνικών έργων που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται υπό εξέλιξη στην πόλη ώστε να παρουσιαστούν από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στον απολογισμό που θα πραγματοποιήσει στο τέλος Αυγούστου και αφορά το έργο της διοίκησης του, κατά τη διάρκεια των δύο θητειών.
Ο κ. Παππάς είπε πως πέρα από την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας και την Πλατεία Φαναριωτών που εκτελείται με δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, η Πλατεία Ελευθερίας θα είναι έτοιμη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή μέσα στο επόμενο έτος καθώς τα αρχαία που βρέθηκαν θα 
καταχωθούν με απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.