Μικρή η συμμετοχή στην απεργία των ΟΤΑ. Κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων στου δήμους της Θεσσαλονίκης

48ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων, ζητώντας την απόσυρση του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη διάταξη που, σύμφωνα με τους ίδιους, δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημοσίων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.
Ωστόσο μικρή αποδεικνύεται η συμμετοχή των εργαζομένων από τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων της Θεσσαλονίκης στις διήμερες κινητοποιήσεις, που εξήγγειλε για σήμερα και αύριο Τετάρτη, η ΠΟΕ - ΟΤΑ, ενόψει της ψήφισης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στη Βουλή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη να γίνεται από τα ξημερώματα χωρίς προβλήματα.
"Είναι μικρή η συμμετοχή των εργαζομένων στην Καθαριότητα, τον Ηλεκτροφωτισμό και το Πράσινο στη 48ωρη πανελλαδική απεργία, διότι έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις -τουλάχιστον στον δήμο Θεσσαλονίκης- ότι δεν θα υπάρξει ιδιώτης. Την Πέμπτη, όμως, ακολουθεί η 24ωρη απεργία σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων όπου αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ - ΟΤΑ και εργαζόμενος στον κεντρικό δήμο, Κώστας Τσακουρίδης.
Σύμφωνα με τον κ.Τσακουρίδη, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το άρθρο 179 του νομοσχεδίου που "δίνει το δικαίωμα στους δημάρχους να εκχωρούν με μειοψηφία υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού και του πρασίνου σε ιδιώτες. Η πόρτα για τον ιδιώτη έχει ανοίξει εδώ και καιρό. Τώρα ανοίγονται καγκελόπορτες".
 Οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, στην πανελλαδική απεργία, ωστόσο όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ - ΟΤΑ "με μια μέρα δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην πόλη. Λόγω και του εορταστικού τριημέρου θα φροντίσουμε η Θεσσαλονίκη να είναι καθαρή".