Νεκροί και μεγάλες καταστροφές στη Χαλκιδική από τη σφοδρή καταιγίδα

Έξι νεκρούς έως αυτή την ώρα, 1.30 πρωινή και σημαντικές καταστροφές άφησε πίσω του το πρωτοφανές μπουρίνι το οποίο ξέσπασε χθες βράδυ στη Χαλκιδική η οποία πέρασε εφιαλτική νύχτα. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται μια 53χονη Ρουμάνα και ο γιος της οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στα Νέα Πλάγια όταν έπεσε η στέγη ταβέρνας τραυματίζοντάς τους θανάσιμα και δυο Ρώσοι, ένα παιδί 2 ετών κι ο πατέρας του 39 ετών οι οποίοι καταπλακώθηκαν από δέντρο στη Νέα Ποτίδαια. Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σωζόπολη όταν ανατράπηκε το τροχόσπιτο στο οποίο επέβαιναν. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενους.
Έξι ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική για να συνδράμουν στις ανάγκες που υπάρχουν. 
Η Χαλκιδική κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ ο πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις και το πρωί της Πέμπτης θα επισκεφτεί την περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό ΥΜΑΘ Θεόδωρο Καράογλου και των υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.
 
Η σφοδρή καταιγίδα έπληξε και περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπως η Περαία, η Αγία Τριάδα, οι Νέοι Επιβάτες και η Επανομή, όπου σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και υλικές ζημιές σε καταστήματα και κατοικίες, χωρίς όμως, ευτυχώς, να υπάρξουν τραυματισμοί και βεβαίως θύματα.