Πλημμύρες και ζημιές στη Χαλκιδική λόγω βροχοπτώσεων

Οι έντονες βροχοπτώσεις που «σαρώνουν» τις τρεις τελευταίες μέρες τη Χαλκιδική προκάλεσαν προβλήματα και ζημιές σε αρκετές περιοχές του νομού και σε επαρχιακούς δρόμους, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών.
Πλημυρικά φαινόμενα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η περιοχή της Ολυμπιάδας.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Στέλιο Βαλιάνο, ορμητικά νερά από χειμάρους είχαν κατακλείσει νωρίτερα την είσοδο στην Ολυμπιάδα (στο τμήμα του δρόμου από τον Σταυρό). Ο δρόμος άνοιξε ωστόσο όπως είπε ο κ Βαλιάνος η κατάσταση στην Ολυμπιάδα είναι πολύ δύσκολη.
Oπως είπε, οι χείμαροι έχουν κατεβάσει πέτρες, πρανή και φερτά υλικά σε δρόμους, αυλές και σε σπίτια ... Τα νερά παρέσυραν τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο ακόμη και ένα κοντέινερ.
Επί ποδός είναι όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, μηχανήματα του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δυνάμεις της αστυνομίας και υπάλληλοι δήμων. Επιχειρούν όπου κρίνεται απαραίτητο.
Ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας της Πυροσβεστικής, Κώστας Παχίδης που βρίσκεται στην περιοχή ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «έχει πλημμυρίσει η Ολυμπιάδα... είναι ένα ποτάμι». Σύμφωνα με τον κ. Παχίδη, έχουν γίνει ήδη δύο απεγκλωβισμοί.