Προσλήψεις οδηγών και αγορά νέων αστικών λεωφορείων ζητούν οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης

Τη δυσαρέσκειά τους για τις υπηρεσίες τις οποίες παρέχει ο ΟΑΣΘ εκφράζουν οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, έπειτα από σχετική συζήτηση η οποία έγινε σήμερα με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, οι δήμαρχοι ζητούν να συσταθεί άμεσα η εταιρεία Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, να γίνουν άμεσα προσλήψεις οδηγών, καθώς και προμήθεια νέων λεωφορείων. 
Η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σήμερα, 17 μήνες μετά την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, δρομολογούνται λιγότερα λεωφορεία, των οποίων ο αριθμός βαίνει σταθερά μειούμενος. Τα λεωφορεία καθυστερούν περισσότερο, τίθενται εκτός λειτουργίας συχνότερα και ολοένα περισσότερο. Τις ώρες της αιχμής οι επιβάτες είναι σαν παστές σαρδέλες στα λεωφορεία. Οι πολίτες οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μαθητές, φοιτητές, εργάτες κ.λπ., εύλογα και δίκαια διαμαρτύρονται.
Ενώνουμε και την δική μας φωνή, την αγωνία και την διαμαρτυρία μας με την φωνή των πολιτών.
Καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί στην άμεση σύσταση και λειτουργία της ΑΣΥΘ Α.Ε προκειμένου να γίνει μέσω ΑΣΕΠ, το συντομότερο δυνατόν, πρόσληψη οδηγών και τεχνικών συντηρήσεων των λεωφορείων προκειμένου να τεθούν σε κυκλοφορία τα 618 λεωφορεία τα οποία έχει σήμερα ο ΟΑΣΘ. Απαιτούνται 1.761 οδηγοί, ενώ σήμερα υπηρετούν μόλις 1.345 οδηγοί, εκ των οποίων κάποιοι απουσιάζουν λόγω ασθενειών. Σήμερα από τα 618 λεωφορεία του ΟΑΣΘ κυκλοφορούν μόλις 360-365. Οι περικοπές δρομολογίων σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν και ξεπερνάνε το 50%.
Απαιτούμε, την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών του Υπουργού για προμήθεια νέων λεωφορείων.
Απαιτούμε από τον ΟΑΣΘ να δίνει ακριβή στοιχεία των δρομολογίων τα οποία πραγματοποιούνται καθημερινά, με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ».