Στα 300 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα επενδύσεων της ΟΛΘ ΑΕ για το λιμάνι Θεσσαλονίκης

Στο ποσό των 300 εκατ. ευρώ θα ανέλθει το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν οι νέοι ιδιοκτήτες της ΟΛΘ ΑΕ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Από το ποσό αυτό, τα 180 εκατ. ευρώ, αφορούν στις υποχρεωτικές επενδύσεις, ενώ τα υπόλοιπα 120 εκατ. ευρώ θα είναι προαιρετικές παρεμβάσεις που έχουν αποφασίσει οι επενδυτές να εκτελέσουν στο λιμάνι, με σκοπό να αναβαθμίσουν την επιχειρησιακή και αναπτυξιακή του εμβέλεια και να το καταστήσουν διεθνή μεταφορικό κόμβο στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Τις σχετικές αναφορές έκανε ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήρης Θεοφάνης, κατά την απολογιστική συνέντευξη τύπου της διοίκησης του λιμανιού, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 μηνών από τη στιγμή που το 67% των μετοχών της εταιρείας πέρασε στα χέρια της κοινοπραξίας των ιδιωτών επενδυτών.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Θεοφάνης έκανε λόγο για έναν πρώτο κύκλο που κλείνει με επιτυχία για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση της κερδοφορίας μετά φόρων κατά 136% το 2018, αλλά και στη μείωση των μέσων όρων αναμονής των πλοίων στο αγκυροβόλιο από τις 28,5 ώρες που απαιτούνταν πριν ένα χρόνο, σε περίπου 8,1 ώρες σήμερα.
Ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, ανέφερε ακόμη πως υπό το νέο καθεστώς επενδύθηκαν ήδη 10 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό και υποδομές του λιμανού, ενώ παρουσιάζοντας τα επόμενα βήματα σημείωσε ότι είναι είναι προ των πυλών η επιλογή project manager για το συντονισμό του προγράμματος υποχρεωτικών επενδύσεων της ΟΛΘ ΑΕ, ύψους 180 εκατ. ευρώ, που έχουν ως βασικό κορμό την επέκταση του 6ου προβλήτα, ώστε ν μπορεί να εξυπηρετεί πλοία κύριων γραμμών με φορτίο έως και 18.000 teus. Στόχος για το έργο αυτό είναι να αρχίσουν οι εργασίες στο τελευταίο τρίμηνο του 2019, ή το αργότερο αρχές του 2020 και να έχουν περατωθεί στο τέλος του 2022 ή αρχές του 2023.
Δρομολογούνται επίσης μη υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση του κρηπιδώματος 24 ώστε να υποδέχεται μεγάλα πλοία για το χύδην φορτίο, καθώς και για την ενοποίησης των προβλητών 4 και 5 και παράλληλα θα επιταχυνθούν οι προσπάθειες σύναψης συνεργασιών με υφιστάμενα και νέα εμπορευματικά κέντρα στις βαλκανικές χώρες, με σκοπό την ενίσχυση της εμπορικής και επιχειρηματικής αξίας του λιμανιού.
Στόχος όλων αυτών, τόνισε ο κ. Θεοφάνης, είναι να αναδειχθεί το λιμάνι σε μεταφορικό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπη και της Βαλκανικής, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής».
Προκειμένου, τέλος, να επιταχυνθεί η επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για το λιμάνι, από τις 19 Ιουνίου, καθήκοντα Εκτελεστικού Διευθυντή της ΟΛΘ ΑΕ, με αρμοδιότητα τον επιχειρησιακό τομέα αναλαμβάνει ο Ιταλός Franco Culopo, ενώ ο κ. Θεοφάνης διατηρεί τη θέση Εκτελεστικού προέδρουμε ευθύνση τους τομείς που σχετίζονται με τη στρατηγική, την ανάπτυξη, την εμπορική πολιτική και το Επενδυτικό Πλάνο της εταιρείας, σε ελλάδα, Βαλκάνια και ΝΑ Ευρώπη.