Στη σκιά της τραγωδίας στη Χαλκιδική έγινε η παράδοση – παραλαβή στο ΥΜΑΘ

Χωρίς κόσμο και σε βαρύ κλίμα ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά η παράδοση παραλαβή του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης) από την τέως υφυπουργό Ελευθερία Χατζηγεωργίου στον νέο υφυπουργό Θεόδωρο Καράογλου, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.
Και οι τρεις στις δηλώσεις τους επισήμαναν ότι η τραγική κατάληξη της χθεσινοβραδινής θεομηνίας στη Χαλκιδική δεν επέτρεψε η τελετή παράδοσης παραλαβής να γίνει κανονικά, ωστόσο τις επόμενες μέρες ο κ. Καράογλου αναμένεται να ενημερωθεί αναλυτικά από την κ. Χατζηγεωργίου για το έργο του υφυπουργείου.

Οι κύριοι Θεοδωρικάκος και Καραόγλου μετά την ολιγόλεπτη διαδικασία παρέμειναν στο γραφείο υπουργού, προκειμένου να συνεχίσουν τις επαφές για την αποκατάσταση των ζημιών στη Χαλκιδική. Ο κ. Θεοδωρικάκος είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρο Κυρίζογλου, τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλη Γεράνη καθώς και με άλλους αιρετούς της αυτοδιοίκησης, όπως με τους δημάρχους Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο.