Στήριξη σε νεαρό φοιτητή στο δήμο Νεάπολης Συκεών για θεραπεία στο εξωτερικό

«Ο Ηλίας θα βγει νικητής και απ’ αυτή τη μάχη». Με το σύνθημα αυτό εξελίσσεται η προσπάθεια συγκέντρωσης του απαιτούμενου ποσού για τη μετάβασή του νεαρού συνδημότη μας στη Γερμανία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ασθένειά του που τον καθήλωσε στο αναπηρικό καροτσάκι. Το σύνθημα συμπαράστασης δόθηκε χθες με το τουρνουά αγάπης «Παίζουμε μπάλα και τρέχουμε για τον Ηλία», ενώ ο αγώνας συμπαράστασης και αλληλεγγύης συνεχίζεται σήμερα στον στίβο του Αθλητικού Κέντρου Νεάπολης όπου οι δρομείς τρέχουν για τον Ηλία. Πρόκειται για ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται με πρωτοβουλία των βετεράνων ποδοσφαιριστών Νεάπολης και του προέδρου τους, και αντιδημάρχου Οικονομικών, Δημήτρη Ζιγκερίδη, και το οποίο αποσκοπεί στην οικονομική ενίσχυση (μέσω κουπονιών αξίας δυο ευρώ το καθένα) της οικογένειας του Ηλία, προκειμένου να συνεχίσει τη θεραπεία του στο εξωτερικό. Ο Ηλίας πριν 10 χρόνια, όταν ήταν μαθητής Δημοτικού Σχολείου, είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο κεφάλι. Μετά από εννιά χρόνια ο καρκίνος απειλεί και πάλι τον νεαρό φοιτητή, αλλά σ’ αυτή τη μάχη δεν είναι μόνος… 
Προχθές στο ΔΑΚ Συκεών (δίπλα στο Κολυμβητήριο) διεξήχθη το τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή των βετεράνων ποδοσφαιριστών Νεάπολης, ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή, Καλαμαριάς, Δόξας Δράμας, Εδεσσαϊκού, Κιλκίς και των Ακαδημιών ΠΑΟΚ Κ15 και της Ακαδημίας Βιεϊρίνια. Επίσης, στο «τουρνουά αγάπης» συμμετείχαν και πολλοί αθλητές με σπουδαίες διακρίσεις σε αγώνες στίβου, TAEKWONDO, κ.λπ. Ο υπεραθλητής του Σπάρταθλου Παναγιώτης Παπαχρήστος θα τρέχει μέχρι τις 8μ.μ. σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης στο Στρεμπενιώτη, για 26 ώρες συνολικά, ενώ σήμερα στον ίδιο χώρο μπορεί να τρέξει και να περπατήσει για τον Ηλία όποιος το επιθυμεί, ενώ θα υπάρχουν και κουπόνια ενίσχυσης.
Κουπόνια ενίσχυσης των 2 ευρώ για τον Ηλία διατίθενται στα παρακάτω σημεία: Cafe bar Melegrana-Ρόδι (Ανδρέα Παπανδρέου 40 Νεάπολη), CAFE BAR MINT (Ανδρέα Παπανδρέου 115 Νεάπολη), Το Μικρό Bistrot καφέ-μπουγάτσα (Ελ. Βενιζέλου 148. Νεάπολη), Καφέ Ζαχαροπλαστείο ΜΑΣΚΩΤΤΙΤΣΑ (Ανδρέα Παπανδρέου 100, Νεάπολη), Φροντιστήρια ΔΥΑΔΙΚΟ (Ανδρέα Παπανδρέου 48, Νεάπολη), Calderon Coffee and more (Επταπυργίου 82, Συκιες), Τandur μεζεδοπωλείο-bar (Αγ.Γεωργίου 42, Νεάπολη), Μαργαρίτα Αρτοποιήματα-καφές-γλυκίσματα (Κύπρου 13, Συκιές), Cosmote Δέσποινα Γεωργιάδου (Ελ.Βενιζελου 86,  Νεάπολη), Μπουτίκ Nice &cheap and chic (Αγίου Γεωργίου 25, Νεάπολη), Biofruit-Βιολογικά προϊόντα και τρόφιμα (Λεωφ. Παπανικολάου 74, Πεύκα), Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ (Ανθέων 27, κόμβος Συκεών-περιφερειακής οδού).