Σύμπνοια για τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη ζήτησε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

Συνεννόηση και κοινή στάση όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων, γύρω από τα μεγάλα έργα που χρειάζεται η πόλη, ώστε να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση προς την εκάστοτε κυβέρνηση και να προκύψουν θετικά αποτελεσματα για τη Θεσσαλονίκη, ζήτησε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη “να εφαρμόζουμε επιτέλους περισσότερο και να συζητάμε λιγότερο”.
“Η Θεσσαλονίκη ταλανίζεται από παθογένειες και ήδη τρία σημαντικά έργα, της Περιφερειακής οδού, της Υποθαλάσσιας Αρτηρίας και του Μετρό, καρκινοβατούν εδώ και δεκαετίες, σε βάρος της πόλης και των πολιτών της”, ανέφερε ο δήμαρχος του κεντρικού δήμου της Θεσσαλονίκης, από το βήμα της εκδήλωσης που οργάνωσε η εφημερίδα “Μακεδονία”.
Εστιάζοντας στα ζητήματα των αστικών συγκοινωνιών, ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι το κέντρο της πόλης έχει 70% διερχόμενη κίνηση και ως εκ τούτου, «έπρεπε να έχουν γίνει ο περιφερειακός δρόμος, να υπάρχει ένα μέσο σταθερής τροχιάς και υποθαλάσσια αρτηρία. Αλλά και τα τρία αυτά έργα έχουν κολλήσει”.
Όπως εξήγησε, ο περιφερειακός σχεδιάστηκε πριν από 30 χρόνια για 30.000 οχήματα, με τη προοπτική να γίνει νέα εξωτερική περιφερειακή. “Στα καλά χρόνια της Ελλάδας, εξυπηρετούσε 120.000 οχήματα ημερησίως, τέσσερις φορές παραπάνω από την επάρκειά της και σήμερα εξυπηρετεί 80.000 – 90.000 αυτοκίνητα ημερησίως. Όσο για την υποθαλάσσια αρτηρία να είμαστε καλά να… τη θυμόμαστε και μάλιστα πληρώνοντας 120 εκατ. ευρώ χωρίς να έχει γίνει απολύτως τίποτα και ξεχνώντας και το ότι υπάρχει η ανάγκη για αυτό το μέσο», είπε χαρακτηριστικά.
Για το μετρό, ο κ. Ζέρβας επισήμανε ότι ακόμη και σήμερα κάποιοι εξακολουθούν να μιλούν για την αναγκαιότητα, αλλά και για το πότε και πως πρέπει να τελειώσει. «Έχουμε δαπανήσει μέχρι στιγμής 132 εκατ. ευρώ για τις αρχαιολογικές ανασκαφές. Η ανασκαφή στην Αθήνα προχωρούσε με 80 εκατοστά το μήνα, και στη Θεσσαλονίκη ο ρυθμός αυτός είναι 17 εκατοστά το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ρυθμούς στο 1/10 αυτής που αξιοποιήθηκε από την Αθήνα» υπογράμμισε.
Στο πλαίσιο αυτό, ερωτηθείς για το εάν τελικά η Θεσσαλονίκη στερείται σχεδίων, ή ικανών ανθρώπων ή μήπως πολιτικών προσώπων και μας φταίει η κακή Αθήνα, ο κ. Ζέρβας σημείωσε «μήπως τελικά εμείς δεν συμφωνούμε και δεν μπορούμε να συνεργαστούμε σε ένα κοινό master plan της πόλης, ώστε να πιέσουμε και να έχουμε την πόλη που θέλουμε;».
Αναφέρθηκε και σε άλλα μεγάλα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, όπως τον ΟΑΣΘ, με τεράστια προβλήματα, όπως είπε, την υδροδότηση (ΕΥΑΘ), το Σέιχ Σου και τον Θερμαϊκό, που βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση.
«Δεν πρέπει να γίνεται λόγος μόνο για την ανάπλαση της ΔΕΘ και το θαλάσσιο μέτωπο, αλλά και για ζητήματα που σχετίζονται με το δήμο Θεσσαλονίκης, όπως μεταξύ άλλων η ΥΦΑΝΕΤ που παραμένει ένα κουφάρι, η Αλλατίνη και η ανάπλαση της Αριστοτέλους», υπογράμμισε, ενώ επιχειρώντας να απαντήσει στο ερώτημα πως αλλάζει η κατάσταση και ποιος ο ρόλος του δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας επισήμανε: «Η απάντηση έχει να κάνει με τη μετάβαση σε ένα μητροπολιτικό σχήμα διοίκησης και με το θέμα των αρμοδιοτήτων που πρέπει να το δούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως και να δούμε λύσεις σε όλα τα ζητήματα υποδομών».