Συνεργασία με το CERN για 16 εταιρείες της Βόρειας Ελλάδας

Τις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας ενημερώθηκαν σχετικά με το πρόγραμμα της ανάπτυξης εταιρικών συνεργασιών με το CERN. Τον δρόμο άνοιξε το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε το 2017 η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το CERN καθώς και η επιχειρηματική αποστολή που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, στην έδρα του ευρωπαϊκού εργαστηρίου,στις αρχές του έτους, με την συμμετοχή 16 εταιριών.

Δυόμιση χρόνια μετά την σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του CERN και έξι μόλις μήνες μετά την επιχειρηματική αποστολή που πραγματοποιήθηκε στην Γενεύη, στην έδρα του ευρωπαϊκού εργαστηρίου, τα μέλη αντιπροσωπείας της Κομισιόν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα συνεργατικά σχήματα που αναπτύχθηκαν με εταιρίες από τη Βόρεια Ελλάδα.

Οι τέσσερις εταιρίες που σύναψαν συμφωνία με το CERN δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής, δημιουργίας λογισμικού και κατασκευών.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί από το 2017 μέχρι και σήμερα ένα πρόγραμμα συνεργασίας με το CERN, το οποίο έχει ως σημείο αναφοράς την ενίσχυση της εξωστρέφειας των εταιριών.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας της Κομισιόν επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης και ενημερώθηκαν για τις δράσεις που υλο