Συνηθισμένο φαινόμενο οι ψησταριές στο Σέιχ Σου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Στο κυνήγι είχαν οι πυροσβέστες τον Δεκεπενταύγουστο επισκέπτες του Σέιχ Σου που παρά τις υψηλές θερμοκρασίες άναψαν ψησταριές για να ψήσουν μέσα στο περιαστικό δάσος, την ώρα που δεκάδες πύρινα μέτωπα μαίνονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης, παρέα εφτά ατόμων έστησε ψησταριά στο γήπεδο που βρίσκεται πίσω από τον Ζωολογικό Κήπο. Περιπατητές και κάτοικοι που είδαν τους καπνούς μέσα στο δάσος, φοβούμενοι ότι είχε προκληθεί πυρκαγιά ζήτησαν την παρέμβαση των πυροσβεστών. Τελικά όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για ανεγκέφαλους επισκέπτες που άναψαν ψησταριές στο πολύπαθο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς στον πνεύμονα της πόλης.
Το φαινόμενο σύμφωνα με την πυροσβεστική παρατηρείται συχνά τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να είναι άμεσος.
Οι άνδρες της πυροσβεστικής και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες αναγκάζονται συχνά να κυνηγάνε αυτούς που ανάβουν ψησταριές μέσα ή δίπλα στο Σέιχ Σου, αγνοώντας τις συνεχείς ανακοινώσεις της πυροσβεστικής για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Εντύπωση προκαλεί ακόμη ότι ορισμένοι από αυτούς δεν συμμορφώνονται άμεσα, όπως συνέβη και το Δεκαπενταύγουστο, όντα χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να σβήσουν τις φωτιές που άναψαν στις ψησταριές τους.