Τι συνέβη στη Θεσσαλονίκη στην πανσέληνο του Δεκαπενταύγουστου

Κορυφώθηκαν με την πανσέληνο του Δεκαπενταύγουστου οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε σε όλη τη χώρα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι δράσεις σε περίπου 100 μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, ξεκίνησαν στις 10 Αυγούστου. Στη Θεσσαλονίκη, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει δύο συναυλίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού καθώς και να ξεναγηθεί στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του.
Με μια μουσική εκδήλωση με τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο γιόρτασε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Στο αίθριο του Μουσείου το κοινό απόλαυσε τη βραδιά παρέα με το ολόγιομο φεγγάρι.
Την ίδια ώρα, στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης το πενταμελές γυναικείο συγκρότημα «Γης Μαδιάμ» χάρισε στο κοινό μια μαγική βραδιά με παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια, προσεγγίζοντάς τα  με μια νεανική διάθεση.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν δωρεάν στις υπαίθριες εκθέσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου.  
Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, διοργανώνει συστηματικά από το 1999 τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, προσκαλώντας χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες, να παρακολουθήσουν ποιοτικές εκδηλώσεις και να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς χώρους, κάτω από το φως του φεγγαριού.